Generellt är nya lån sällan den bästa lösningen för att bli kvitt skulder men ibland är skuldfinansiering ett nödvändigt ont. Ett vanligt tillfälle då man kan behöva låna pengar är när skulderna riskerar att förfalla till inkasso eller om man har väldigt många onödigt dyra småkrediter.

Normalt går det att få bättre villkor om du väljer att lösa smslån och kreditkortsskulder i större lån. Dock är det viktigt att tänka på att kreditbolag som erbjuder denna typ av lösning inte gör det av välvilja utan är vinstdrivande verksamheter, därför är det viktigt att du själv räknar på vad du sparar på att lösa lånen på ett ställe.

Axo skuldfinansiering upp till 600.000 kr

Norwegian samla lån och krediter

Ett bra samlingslån har:

– Ingen eller låg uppläggningsavgift
– Låg ränta
– Saknar avi-kostnad
– Inga andra dolda kostnader


Ibland är det bättre att låta allt gå till kronofogden

Även om det kan kännas lockande och ”smart” att satsa på skuldfinansiering utan säkerhet kan det ibland faktiskt nästan vara bättre att låta skulderna förfalla och gå vidare till Kronofogden. Att lappa och laga, dvs. låna nya pengar hela tiden för att skjuta upp det ofrånkomliga är psykiskt påfrestande och kan bli verkligt kostsamt.

Om du upplever att du fullständigt saknar kontroll över din ekonomiska situation, rekommenderar vi på skuldfälla.se att du söker kontakt med en lokal skuldrådgivare genom kommunen.